COLIDEM 50

Pulbere hidrosolubila


500 mg/gram pulbere,

pentru porcine si pasari (pui carne, pasari de reproductie, gaini oua consum, tineret inlocuire).

NUMELE SI ADRESA DETINATORULUI AUTORIZATIEI DE COMERCIALIZARE SI A DETINATORULUI AUTORIZATIEI DE FABRICATIE

SC DELOS IMPEX ’96 SRL, Str. Horia, Closca si Crisan, nr. 81, Otopeni, jud. Ilfov; Tel: 0372.714.433, Fax: 0372.871.445.

DENUMIREA PRODUSULUI MEDICINAL VETERINAR

COLIDEM 50, 500 mg/gram, pulbere pentru porcine si pasari (pui carne, pasari de reproductie, gaini oua consum, tineret inlocuire).

DECLARAREA SUBSTANTEI ACTIVE SI A ALTOR SUBSTANTE

Colidem 50 este o pulbere de culoare alba ce contine per 1 gram:

Colistin sulfat ……………….………….……….…..……………… 500 mg

Excipient (lactoza monohidrat) qs.ad.……………..………………….. 1 g

INDICATII

La porcine pentru combaterea infectiilor gastrointestinale produse de bacterii sensibile din Familia Enterobacteriaceae (Salmonella spp., Escherichia coli, Shigella spp, Citrobactrer spp., Klebsiella, Enterobacter, Hafnia spp., Serratia spp., Yersinia spp., Erwinia spp.) si Pseudomonas aeruginosa

La pasari pentru combaterea infectiilor gastrointestinale produse de bacterii sensibile din Familia Enterobacteriaceae (Salmonella spp., Escherichia coli, Citrobactrer spp., Enterobacter,Yersinia spp., Erwinia spp.) si Pseudomonas aeruginosa.

CONTRAINDICATII

Nu se administreaza la animale cu hipersensibilitate cunoscuta la polimixine.

REACTII ADVERSE

Nu sunt.

SPECII TINTA

Porcine, pasari (pui carne, pasari de reproductie, gaini oua consum, tineret inlocuire).

DOZE, MOD SI CALE DE ADMINISTRARE

La porcine: doza terapeutica este: 2-5 mg colistin sulfat (38.000 – 95.000 U.I./Kg greutate vie/zi, adica 4-10 mg Colidem 50/kg greutate vie/zi), timp de 3-5 zile consecutive.

In furaj: 200g Colidem 50 – pulbere hidrosolubila la 1.000Kg furaj, timp de 3-5 zile consecutiv.

La pasari: doza terapeutica este 2-5 mg colistin sulfat /kg greutate vie/zi (38.000 – 95.000 U.I./Kg greutate vie/zi, adica 4-10 mg Colidem 50/kg greutate vie/zi), timp de 3-5 zile consecutive.

In apa de baut: 200 g Colidem 50 – pulbere hidrosolubila la 1000 litri apa, timp de 3-5 zile consecutive.

Pentru a calcula corect dozele se poate utiliza urmatoarea formula de calcul:

In apa de baut:

Colidem 50

In furaj:

Colidem 50 furaj

Ingestia de apa sau furaj este dependenta de conditiile clinice ale animalelor. De aceea, pentru a obtine dozajul corect, concentratia in apa de baut sau furaj va trebui ajustata.

RECOMANDARI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTA

Utilizarea produsului trebuie sa se bazeze pe sensibilitatea bacteriilor izolate din teren. Daca acest lucru nu este posibil, tratamentul trebuie sa se efectueze pe baza informatiilor epidemiologice locale (regiune, ferma) referitoare la sensibilitatea bacteriilor tinta.

TIMP DE ASTEPTARE

Pentru carne si organe (porc, pasare): 3 zile de la ultima administrare.

Pentru oua: 1 zi de la ultima administrare.

PRECAUTII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE

A nu se lasa la indemana copiilor! A se pastra in ambalajul original, la temperaturi mai mici de 25ºC, ferit de umiditate si lumina solara directa.

Dupa deschiderea ambalajului, produsul are valabilitate 7 zile.

Furajul medicamentat preparat cu Colidem 50 are o valabilitate de 7 zile de la data realizarii amestecului.

Apa medicamentata are o valabilitate de 24 ore de la preparare. A nu se folosi dupa data de expirare mentionata pe eticheta.

ATENTIONARI SPECIALE

Pe toata durata tratamentului, animalele trebuie sa bea numai apa medicamentata si sa manance numai furaj medicamentat.

Fiind un medicament cu administrare orala, care nu se absoarbe din tractusul gastrointestinal, se va evita antagonizarea actiunii lui in prezenta altor medicamente de uz oral care contin ioni metalici bivalenti (de exemplu saruri de calciu, fier sau magneziu. In vitro activitatea antibacteriana a colistinului este inhibata la 10-3 mol clorura de calciu).

Incompatibilitate fizico-chimica in solutie apoasa cu ampicilina.

Persoanele cu hipersensibilitate cunoscuta la polimixine sau la excipientul produsului trebuie sa evite contactul cu produsul. Pentru a se preintampina orice efecte neplacute, la manipularea produsului, se recomanda purtarea manusilor, a ochelarilor de protectie si mastilor de protectie pentru praf. In caz de ingestie accidentala a produsului sau daca apar simptome caracterizate prin prurit cutanat sau iritatii ale pielii, adresati-va imediat medicului si aratati-i prospectul produsului sau eticheta. Manifestarile serioase, de tipul: umflarea fetei, buzelor sau pleoapelor insotite de dificultati ale respiratiei, necesita asistenta medicala de urgenta.

PRECAUTII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DESEURILOR, DUPA CAZ

Pentru protectia mediului, produsul nu trebuie aruncat in ape reziduale sau in resturile menajere ci in locuri special amenajate. Orice produs farmaceutic veterinar neutilizat sau deseu provenit din utilizarea unor astfel de produse trebuie eliminate in conformitate cu cerintele locale. Animalele vor fi mentinute in adaposturi pe toata perioada tratamentului, iar dejectiile de la acestea se vor colecta si nu se vor folosi la fertilizarea solului.

DATA ULTIMEI APROBARI A PROSPECTULUI

Iulie 2012.

ALTE INFORMATII

Prezentare: Pungi PET cu insertie de aluminiu, termosudate, ce contin 10g, 25g, 50g, 100g, 500g, 1000g, 5kg, 10kg si saci PET cu insertie de aluminiu a 25kg, 50kg.

Este posibil sa nu fie comercializate toate dimensiunile de ambalaje.

Pentru orice informatii referitoare la acest produs medicinal veterinar, va rugam sa contactati reprezentantul local al detinatorului autorizatiei de comercializare.

SC DELOS IMPEX ’96 SRL, Str. Horia, Closca si Crisan, nr. 81, Otopeni, jud. Ilfov

Tel: 0372.714.433, Fax: 0372.871.445.