LINCOMICINA 10% premix

Premix Medicamentat


100 mg lincomicina clorhidrat/g, premix pentru furaje medicamentate pentru porcine si pasari (pui carne, pasari de reproductie, gaini oua consum, tineret inlocuire).
NUMELE SI ADRESA DETINATORULUI AUTORIZATIEI DE COMERCIALIZARE SI A DETINATORULUI AUTORIZATIEI DE FABRICATIE
SC DELOS IMPEX ’96 SRL, Str. Horia, Closca si Crisan, nr. 81, Otopeni, jud. Ilfov
Tel: 0372.714.433, Fax: 0372.871.445.
DENUMIREA PRODUSULUI MEDICINAL VETERINAR
LINCOMICINA 10% PREMIX, 100 mg lincomicina clorhidrat/g, premix pentru furaje medicamentate pentru porcine si pasari (pui carne, pasari de reproductie, gaini oua consum, tineret inlocuire).
DECLARAREA SUBSTANTEI ACTIVE SI A ALTOR SUBSTANTE
LINCOMICINA 10% premix este o pulbere de culoare alba ce contine per 1 gram:
Lincomicina clorhidrat ………..……… 100 mg (echivalent cu 88,1 mg lincomicina baza)
Excipient qs.ad .……………..………..……………. 1 g
INDICATII
La porcine si pasari: se utilizeaza in tratamentul afectiunilor produse de germeni sensibili la lincomicina: Gram-pozitivi anaerobi (Clostridium spp., Bacteroides spp., Fusobacterium spp.) si aerobi (Staphylococcus spp., Streptococcus spp., Bacillus spp.), majoritatea micoplasmelor, Erysipelothrix spp., Actinobacillus spp. si unele specii de Actinomyces, Nocardia si Bordetella.
CONTRAINDICATII
Nu se administreaza la animale cu hipersensibilitate cunoscuta la lincomicina.
Nu se utilizeaza la purcei datorita faptului ca nu dispun de echipament enzimatic complet care sa metabolizeze medicamentul.
REACTII ADVERSE
Rareori la unele animale s-au inregistrat reactii de hipersensibilizare si diaree. La aproximativ 10% dintre animalele tratate cu lincomicina a aparut colita pseudomembranoasa.
SPECII TINTA
Porcine si pasari (pui carne, pasari de reproductie, gaini oua consum, tineret inlocuire).
DOZE, MOD SI CALE DE ADMINISTRARE
Produsul se administreaza in furaj.
La pui pana la varsta de 14 zile: se administreaza per os, in doza de 900g Lincomicina 10%- premix la 1000 kg furaj, timp de 3-5 zile consecutive.
La pui peste varsta de 14 zile: se administreaza per os, in doza de 800g Lincomicina 10%- premix la 1000 kg furaj, timp de 3-5 zile consecutive.
La porci pana la varsta de 70 zile: se administreaza per os, in doza de 900g Lincomicina 10%- premix la 1000 kg furaj, timp de 3-5 zile consecutive.
La porci peste varsta de 70 zile: se administreaza per os, in doza de 800g Lincomicina 10%- premix, timp de 3-5 zile consecutive.
Ingestia de furaj este dependenta de conditiile clinice ale animalelor. De aceea, pentru a obtine dozajul corect, concentratia in furaj va trebui ajustata.
RECOMANDARI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTA
Este recomandat ca tratamentele sa se initieze dupa efectuarea antibiogramei. Daca acest lucru nu este posibil, tratamentul trebuie sa se efectueze pe baza informatiilor epidemiologice locale.
Pe toata durata tratamentului, animalele trebuie sa manance numai furaj medicamentat.Produsul trebuie bine omogenizat cu furajul concentrat pentru a asigura o dispersare uniforma in toata masa acestuia.
Pentru a asigura dozarea corespunzatoare, greutatea animalelor trebuie calculata cat mai exact, pentru a se evita sub-dozarea produsului.
TIMP DE ASTEPTARE
Pentru carne porcine si pasari: 28 zile de la ultima administrare.
Pentru oua: 7 zile de la ultima administrare.
PRECAUTII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE
A nu se lasa la indemana copiilor!
A se pastra in ambalajul original, la temperatura camerei (15–25oC), ferit de umiditate si lumina solara directa.
Dupa deschiderea ambalajului, produsul se va utiliza imediat.
Furajul medicamentat are o valabilitate de 3 luni de la data realizarii amestecului.
A nu se folosi dupa data de expirare mentionata pe eticheta.
ATENTIONARI SPECIALE
Persoanele cu hipersensibilitate cunoscuta la lincomicina sau la excipientul produsului trebuie sa evite contactul cu produsul.
Pentru a se preintampina orice efecte neplacute, la manipularea produsului, se recomanda purtarea manusilor, a ochelarilor de protectie si mastilor de protectie pentru praf.
In caz de ingestie accidentala a produsului sau daca apar simptome caracterizate prin prurit cutanat sau iritatii ale pielii, adresati-va imediat medicului si aratati-i prospectul produsului sau eticheta. Manifestarile serioase, de tipul: umflarea fetei, buzelor sau pleoapelor insotite de dificultati ale respiratiei, necesita asistenta medicala de urgenta.
PRECAUTII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DESEURILOR, DUPA CAZ
Pentru protectia mediului, produsul nu trebuie aruncat in ape reziduale sau in resturile menajere, ci in locuri special amenajate. Orice produs farmaceutic veterinar neutilizat sau deseu provenit din utilizarea unor astfel de produse trebuie eliminate in conformitate cu cerintele locale.
DATA ULTIMEI APROBARI A PROSPECTULUI
Mai 2009.
ALTE INFORMATII
Prezentare: Pungi PET cu insertie de aluminiu, termosudate, ce contin 10g, 25g, 50g, 100g, 500g, 1000g, 5kg, 10kg si saci PET cu insertie de aluminiu a 25kg, 50kg.
Este posibil ca nu toate dimensiunile de ambalaje sa fie comercializate.
Pentru orice informatii referitoare la acest produs medicinal veterinar, va rugam sa contactati reprezentantul local al detinatorului autorizatiei de comercializare.