TIAMULIN 80%

Pulbere hidrosolubila


800 mg/g, pulbere hidrosolubila

pentru suine si gaini (pui de carne, gaini de reproductie, gaini ouatoare, tineret inlocuire).

NUMELE SI ADRESA DETINATORULUI AUTORIZATIEI DE COMERCIALIZARE SI A DETINATORULUI AUTORIZATIEI DE FABRICATIE

SC DELOS IMPEX ’96 SRL, Str. Horia, Closca si Crisan, nr. 81, Otopeni, jud. Ilfov; Tel: 0372.714.433, Fax: 0372.871.445.

DENUMIREA PRODUSULUI MEDICINAL VETERINAR

Tiamulin 80% 800 mg/g, pulbere hidrosolubila pentru suine si gaini (pui de carne, gaini de reproductie, gaini ouatoare, tineret inlocuire).

Tiamulin hidrogen fumarat.

DECLARAREA SUBSTANTEI ACTIVE SI A ALTOR SUBSTANTE

Fiecare 1 g Tiamulin 80% contine:

Substanta activa: Tiamulin hidrogen fumarat………………………………. 800 mg

INDICATII

La suine: In tratamentul dizenteriei porcine cauzate de Brachispira (Serpulina) hyodisenteriae, spirochetozei colonului cauzate de Brachispira pilosicoli, enteropatiei proliferative porcine cauzate de Lawsonia intracellularis, micoplasmozelor produse de M. hyopneumoniae si M. hyosinoviae, precum si a altor infectii cauzate de bacterii Gram pozitive aerobe sau anaerobe sensibile la tiamulin.

La gaini (pui de carne, gaini de reproductie, gaini ouatoare, tineret inlocuire):

In tratamentul bolii respiratorii cronice (BRC), micoplasmozelor cauzate de M. gallisepticum si M. synoviae precum si a altor infectii cauzate de bacterii Gram pozitive aerobe sau anaerobe (Clostridium spp.) sensibile la tiamulin.

CONTRAINDICATII

Nu se administreaza la animale cu hipersensibilitate cunoscuta la tiamulin sau la excipientul produsului.Pe toata durata tratamentului cu Tiamulin 80%, animalelele nu vor fi hranite cu furaje ce contin coccidiostatice din grupa ionoforilor (monensin, narazin si salinomicin) si nici cu mai putin de 7 zile inainte sau dupa administrarea Tiamulin 80%.

REACTII ADVERSE

Au fost inregistrate la porcine, destul de rar, reactii adverse manifestate in principal prin eritem si edem cutanat.

SPECII TINTA

Suine, gaini (pui de carne, gaini de reproductie, gaini ouatoare, tineret inlocuire).

DOZE, MOD SI CALE DE ADMINISTRARE

Produsul se administreaza in apa de baut:

La suine: se administreaza 12 mg Tiamulin 80%/kg greutate vie (aproximativ 10 mg tiamulin hidrogen fumarat/kg greutate vie), timp de 5 zile consecutive.

La gaini (pui de carne, gaini de reproductie, gaini ouatoare, tineret inlocuire): se administraza 25 mg Tiamulin 80%/kg greutate vie/zi (aproximativ 20 mg tiamulin hidrogen fumarat/kg greutate vie), administrat 5 zile consecutive. In functie de evolutia bolii, medicul veterinar poate decide prelungirea duratei tratamentului. Pentru a se asigura dozajul corespunzator, se poate utiliza urmatoarea formula de calcul:

Tiamulin 80

Consumul de apa este dependent de conditiile clinice ale animalelor. De aceea, pentru a obtine dozajul corect, concentratia in apa va trebui ajustata.

RECOMANDARI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTA

Este recomandat ca tratamentele sa se initieze dupa efectuarea antibiogramei. Daca acest lucru nu este posibil, tratamentul trebuie sa se efectueze pe baza informatiilor epidemiologice locale referitoare la sensibilitatea bacteriilor tinta. Pe toata durata tratamentului, animalele trebuie sa bea numai apa medicamentata. La fiecare 24 ore se prepara apa medicamentata proaspata. Pentru a asigura dozarea corespunzatoare, greutatea corporala a animalelor trebuie calculata cat mai exact, pentru a se evita sub-dozarea produsului.

TIMP DE ASTEPTARE

Suine: Carne si organe: 9 zile

Gaini (pui de carne, gaini de reproductie, gaini ouatoare, tineret inlocuire): Carne si organe: 7 zile; Oua: 8 zile

PRECAUTII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE

A nu se lasa la indemana copiilor! A se pastra in ambalajul original, la temperaturi mai mici de 25ºC, ferit de umiditate si lumina solara directa. Perioada de valabilitate a produsului medicinal veterinar asa cum este ambalat pentru vanzare: 2 ani. Dupa prima deschidere a ambalajului primar produsul se va utiliza in 30 de zile. Perioada de valabilitate a produsului medicinal veterinar dupa diluare in apa de baut conform indicatiilor: 24 ore. A nu se folosi dupa data de expirare mentionata pe eticheta.

ATENTIONARI SPECIALE

Persoanele cu hipersensibilitate cunoscuta la tiamulin trebuie sa evite contactul cu produsul. Pentru a preintampina orice efecte neplacute, la manipularea produsului, se recomanda purtarea manusilor, a ochelarilor de protectie si mastilor de protectie pentru praf. Spalati mainile dupa manipularea produsului. Spalati cu apa si sapun zonele pielii care au intrat in contact cu produsul. Evitati contactul cu ochii. Daca produsul intra accidental in contact cu ochii, spalati cu apa din abundenta. In caz de ingestie accidentala a produsului sau daca apar simptome caracterizate prin prurit cutanat sau iritatii ale pielii, adresati-va imediat medicului si aratati-i prospectul produsului sau eticheta. Manifestarile serioase, de tipul: umflarea fetei, buzelor sau pleoapelor insotite de dificultati ale respiratiei, necesita asistenta medicala de urgenta. La dozele recomandate, prin studiile efectuate pe animalele de laborator nu s-au observat efecte teratogene, embriotoxice sau maternotoxice. La suine, cand este administrata apa medicamentata continand doze de Tiamulin 80% de 5 ori mai mari decat doza recomandata (40 mg tiamulin/kg greutate vie), unele animale pot consuma mai putina apa decat restul animalelor. Consumul de apa revine la normal in maximum 3 zile. Prin administrarea dozei de 100 mg tiamulin/kg greutate vie determina hiperpnee si disconfort abdominal. La doza de 150 mg tiamulin/kg nu s-au observat efecte asupra SNC cu exceptia sedarii. La doza de 55 mg tiamulin/kg gv administrata timp de 14 zile, determina hipersalivatie tranzitorie si simptome de iritatie intestinala caracterizate prin tenesme si diaree. La gaini semnele clinice de intoxicatie acuta se manifesta prin: vocalize, hipersalivatie, contractii clonice si decubit lateral sau dorsal. Doza letala DL50 pentru gaini este 1290 mg/kg greutate vie. Daca apar semnele unei intoxicatii acute se indeparteaza imediat apa medicamentata si se inlocuieste cu apa proaspata nemedicamentata. Se supravegheaza clinic animalele si la nevoie se intervine cu tratament simptomatic.

PRECAUTII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DESEURILOR, DUPA CAZ

Pentru protectia mediului, produsul nu trebuie aruncat in ape reziduale sau in resturile menajere ci in locuri special amenajate. Orice produs farmaceutic veterinar neutilizat sau deseu provenit din utilizarea unor astfel de produse trebuie eliminate in conformitate cu cerintele locale.

DATA ULTIMEI APROBARI A PROSPECTULUI

August 2012

ALTE INFORMATII

Prezentare: Pungi LDPE cu insertie de aluminiu, termosudate, ce contin 10g, 25g, 50g, 100g, 500g, 1000g

Pungi LDPE x5kg, x10 kg ; Saci LDPE x25 kg

Este posibil ca nu toate dimensiunile de ambalaje sa fie comercializate. Pentru orice informatii referitoare la acest produs medicinal veterinar, va rugam sa contactati reprezentantul local al detinatorului autorizatiei de comercializare.

SC DELOS IMPEX ’96 SRL, Str. Horia, Closca si Crisan, nr. 81, Otopeni, jud. Ilfov; Tel: 0372.714.433, Fax: 0372.871.445;

e-mail: office@delosmedica.ro