TILOSIN 10% premix

Premix medicamentat


100 mg tilozina tartrat/g, premix pentru furaje medicamentate pentru suine si pasari (pui carne, pasari de reproductie, gaini oua consum, tineret inlocuire).

NUMELE SI ADRESA DETINATORULUI AUTORIZATIEI DE COMERCIALIZARE SI A DETINATORULUI AUTORIZATIEI DE FABRICATIE

SC DELOS IMPEX ’96 SRL, Str. Horia, Closca si Crisan, nr. 81, Otopeni, jud. Ilfov

Tel: 0372.714.433, Fax: 0372.871.445.

 

DENUMIREA PRODUSULUI MEDICINAL VETERINAR

TILOSIN 10% – PREMIX, 100 mg tilozina tartrat/g, premix pentru furaje medicamentate pentru suine si pasari (pui carne, pasari de reproductie, gaini oua consum, tineret inlocuire).

 

DECLARAREA SUBSTANTEI ACTIVE SI A ALTOR SUBSTANTE

1 gram produs contine:

Tilozina tartrat ……………………….…..…… 100 mg

Excipient (amidon din porumb) qs.ad.…………………………………..……………. 1 g

INDICATII

TILOSIN 10% – PREMIX se utilizeaza pentru actiune locala si sistemica, reprezentand un antibiotic de interventie atunci cand au aparut tulpini microbiene penicilino-rezistente. Se recomanda pentru suine si pasari in tratamentul infectiilor primare sau secundare, locale sau sistemice produse de germeni sensibili la tilozina : tratamentul pneumoniei enzootice a porcului, dizenteriei cu Serpulina (Brachispira), bolii respiratorii cronice la pasari, enteritelor, bronhopneumoniilor, metritelor, piodermitelor, infectiilor urinare, mastitelor, artritelor, omfaloflebitelor, salpingitelor.

CONTRAINDICATII

Nu se administreaza la animale cu hipersensibilitate cunoscuta la tilozina sau alte macrolide.

REACTII ADVERSE

Nu sunt.

SPECII TINTA

Suine, pasari (pui carne, pasari de reproductie, gaini oua consum, tineret inlocuire).

DOZE, MOD SI CALE DE ADMINISTRARE

La pasari: se administreaza per os, in doza de 80-100 mg Tilosin 10% – premix/kg greutate vie, de 2 ori/zi, timp de 4-5 zile consecutive.

La pui pana la varsta de 14 zile: se administreaza per os in doza de 1000g Tilosin 10%-premix la 1000kg furaj, timp de 4-5 zile consecutive.

La pui peste varsta de 14 zile si adulte: se administreaza per os in doza de 800g Tilosin 10%-premix la 1000kg furaj, timp de 4-5 zile consecutive.

La porci: se administreaza per os, in doza de 100 mg Tilosin 10%- premix/kg greutate vie, de 2 ori/zi, timp de 4-7 zile consecutive.

La purcei pana la varsta de 70 zile: se administreaza per os in doza de 1000g Tilosin 10%-premix la 1000kg furaj, timp de 4-5 zile consecutive.

La purcei peste varsta de 70 zile si adulti: se administreaza per os in doza de 800g Tilosin 10%-premix la 1000kg furaj, timp de 4-5 zile consecutive.

Se poate utiliza urmatoarea formula de calcul pentru administrare:

In furaj:

 

\frac{mg Tilosin 10% - premix/ kg greutate vie/zi * greutatea corporala medie a animalelor de tratat (kg)}[kg furaj Consumul mediu zilnic de furaj (kg) / animal}=mg Tilosin 10% - premix /kg\scriptsize

 

Ingestia de furaj este dependenta de conditiile clinice ale animalelor. De aceea, pentru a obtine dozajul corect, concentratia in furaj va trebui ajustata.

RECOMANDARI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTA

Este recomandat ca tratamentele sa se initieze dupa efectuarea antibiogramei. Daca acest lucru nu este posibil, tratamentul trebuie sa se efectueze pe baza informatiilor epidemiologice locale (regiune, ferma) referitoare la sensibilitatea bacteriilor tinta.

Pe toata durata tratamentului, animalele trebuie sa consume numai furaj medicamentat.

Pentru a asigura dozarea corespunzatoare, greutatea corporala a animalelor trebuie calculata cat mai exact, pentru a se evita sub-dozarea produsului.

Produsul trebuie bine omogenizat cu furajul concentrat pentru a asigura o dispersare uniforma in toata masa acestuia.

TIMP DE ASTEPTARE

Pentru carne si organe: 28 zile de la ultima administrare.

Pentru oua: 7 zile de la ultima administrare.

PRECAUTII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE

A nu se lasa la indemana copiilor.

A se pastra in ambalajul original, la temperatura camerei (15–25oC), ferit de umiditate si lumina solara directa.

Perioada de valabilitate a produsului medicinal veterinar asa cum este ambalat pentru vanzare:2 ani.

Dupa prima deschidere a ambalajului primar produsul se va utiliza integral.

Perioada de valabilitate a produsului medicinal veterinar dupa incorporare in furaj: 3 luni.

A nu se folosi dupa data de expirare mentionata pe eticheta.

ATENTIONARI SPECIALE

Persoanele cu hipersensibilitate cunoscuta la tilozina sau la excipientul produsului trebuie sa evite contactul cu produsul.

Pentru a se preintampina orice efecte neplacute, la manipularea produsului se recomanda purtarea manusilor, a ochelarilor de protectie si mastilor de protectie pentru praf.

In caz de ingestie accidentala a produsului sau daca apar simptome caracterizate prin prurit cutanat sau iritatii ale pielii, adresati-va imediat medicului si aratati-i prospectul produsului sau eticheta. Manifestarile serioase, de tipul: umflarea fetei, buzelor sau pleoapelor insotite de dificultati ale respiratiei, necesita asistenta medicala de urgenta.

 

PRECAUTII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DESEURILOR, DUPA CAZ

 

Pentru protectia mediului, produsul nu trebuie aruncat in ape reziduale sau in resturile menajere ci in locuri special amenajate. Orice produs farmaceutic veterinar neutilizat sau deseu provenit din utilizarea unor astfel de produse trebuie eliminate in conformitate cu cerintele locale.

 

DATA ULTIMEI APROBARI A PROSPECTULUI

August 2011.

 

ALTE INFORMATII

Prezentare: Pungi PET cu insertie de aluminiu, termosudate, ce contin 10g, 25g, 50g, 100g, 500g, 1000g, 5kg, 10kg si saci PET cu insertie de aluminiu a 25kg, 50kg.

Este posibil ca nu toate dimensiunile de ambalaje sa fie comercializate.

Pentru orice informatii referitoare la acest produs medicinal veterinar, va rugam sa contactati reprezentantul local al detinatorului autorizatiei de comercializare.

SC DELOS IMPEX ’96 SRL, Str. Horia, Closca si Crisan, nr. 81, Otopeni, jud. Ilfov

Tel: 0372.714.433, Fax: 0372.871.445.

e-mail