VERMICID 10

Suspensie orala


100 mg /ml suspensie orala pentru bovine si ovine

 

NUMELE SI ADRESA DETINATORULUI AUTORIZATIEI DE COMERCIALIZARE SI A DETINATORULUI AUTORIZATIEI DE FABRICATIE, RESPONSABIL PENTRU ELIBERAREA SERIILOR DE PRODUS, DACA SUNT DIFERITE

SC DELOS IMPEX ’96 SRL, Str. Horia, Closca si Crisan, nr. 81, Otopeni, jud. Ilfov; Tel: 0372.714.433, Fax: 0372.871.445.

DENUMIREA PRODUSULUI MEDICINAL VETERINAR

VERMICID 10, 100 mg /ml suspensie orala pentru bovine si ovine.

Albendazol

DECLARAREA SUBSTANTEI ACTIVE SI A ALTOR SUBSTANTE

VERMICID 10 este o suspensie de culoare alba ce contine per 1 ml:

Substanta activa:

Albendazol ……………………..………… 100 mg

Excipienti:

Acid benzoic ……………………..………… 8 mg

INDICATII

Vermicid 10% este un antihelmintic cu spectru larg, utilizat in tratamentul si controlul infestatiilor cu urmatoarele tipuri de helminti, la bovine si ovine:

Parazitoza Bovine Ovine
Parazitoze hepatice determinate de forme adulte de trematode Fasciola hepatica, Dicrocelium lanceolatum Fasciola hepatica, Dicrocelium lanceolatum
Cestodoze Moniezia benedeni, M. expansa Moniezia expansa
Parazitoze gastrice determinate de larve (L4) si nematode adulte Ostertagia ostertagi (inclusiv larvele L4 inhibate), Haemonchus contortus,Trichostrongylus axei Ostertagia circumcincta,Haemonchus contortus,Trichostrongylus axei
Parazitoze intestinale determinate de larve (L4) si nematode adulte Nematodirus spathiger,Cooperia oncophora Nematodirus spathiger, N. filicolis,Cooperia oncophora, Trichostrongylus colubriformis,Oesophagostomum columbianum, Chabertia ovina
Parazitzoze intestinale determinate de nematode adulte Bunostomum phlebotomum,Trichostrongylus colubriformis,Oesophagostomum radiatum
Parazitoze pulmonare determinate de larve si nematode adulte Dictiocaulus viviparus Dictiocaulus filaria

In scop profilactic se fac 3-4 administrari/an: inainte de iesire la pasunat, in lunile iulie si septembrie si dupa intrare in stabulatie.

CONTRAINDICATII

Nu se administreaza la animalele cu hipersensibilitate cunoscuta la albendazol sau la excipientii produsului.

REACTII ADVERSE

Nu sunt.

SPECII TINTA

Bovine si ovine.

POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE DE ADMINISTRARE SI MOD DE ADMINISTRARE

Pentru a administra doza corecta, greutatea corporala trebuie determinata cat mai exact; se va verifica, de asemenea, precizia instrumentului de dozat.

Produsul se administreaza pe cale orala cu pistolul dozator sau seringa astfel:

 

Speciile de helminti Doza(bovine si ovine)
Nematodirus spathiger, N. filicolis, Cooperia oncophora, Trichostrongylus colubriformis, Oesophagostomum columbianum, Ostertagia circumcincta, Bunostomum phlebotomum, Trichostrongylus colubriformis, Oesophagostomum radiatum, Haemonchus contortus, Trichostrongylus axei, Chabertia ovina, Dictiocaulus filaria, Dictiocaulus viviparusMoniezia benedeni, M. expansa ᐈ 1,5 – 3 ml /40 kg greutate vie
Fasciola hepatica, Dicrocelium lanceolatum ᐈ 3 – 4 ml/40 kg greutate vie

In scop profilactic se fac 3-4 administrari/an: inainte de iesire la pasunat, in lunile iulie si septembrie si dupa intrare in stabulatie.

RECOMANDARI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTA

Este recomandabil ca dehelmintizarile sa se initieze dupa efectuarea examenelor coproparazitologice, coroborate cu examenele clinice. Daca acest lucru nu este posibil, tratamentul trebuie sa se efectueze pe baza informatiilor epidemiologice locale (ferma, regiune).

Se va acorda atentie la modul de administrare prin breuvaj pentru a evita accidentele (inecare, pneumonie ab-ingestis etc).

Produsul trebuie agitat inainte de administrare.

TIMP DE ASTEPTARE

Carne si organe:

Bovine: 28 de zile

Ovine: 4 zile

Lapte: 3 zile

PRECAUTII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE

A nu se lasa la indemana sau vazul copiilor copiilor!

A se pastra in ambalajul original, la temperaturi mai mici de 25oC, ferit de umiditate si lumina solara directa.

A se feri de inghet.

Perioda de valabilitate a produsului medicinal veterinar dupa prima deschidere a ambalajului primar: 28 zile. Inchideti bine flaconul dupa fiecare utilizare.

A nu se folosi dupa data de expirare mentionata pe eticheta.

ATENTIONARI SPECIALE

Nu se utilizeaza la animalele cu hipersensibilitate cunoscuta la albendazol sau la oricare dintre excipienti.

Se va acorda atentie la modul de administrare prin breuvaj pentru a evita accidentele (inecare, pneumonie ab-ingestis etc).

Produsul trebuie agitat inainte de administrare.

Persoanele cu hipersensibilitate cunoscuta la benzimidazoli sau la excipientii produsului trebuie sa evite contactul cu produsul.

Pentru a se preintampina orice efecte neplacute, la manipularea produsului, se recomanda purtarea manusilor din cauciuc si a ochelarilor de protectie.

In caz de ingestie accidentala a produsului sau daca apar simptome caracterizate prin prurit cutanat sau iritatii ale pielii adresati-va imediat medicului si aratati-i prospectul produsului sau eticheta. Manifestarile serioase, de tipul: umflarea fetei, buzelor sau pleoapelor insotite de dificultati ale respiratiei, necesita asistenta medicala de urgenta.

Nu se administreaza in prima perioada a gestatiei.

In caz de supradozare pot apare fenomene de intoleranta, mai ales digestiva, manifestate prin voma, diaree, colici, tenesme etc. Se instituie tratamentul simptomatic.

Administrarea de doze mult mai mari decat cele recomandate in prospect si pe o perioada mai indelungata poate determina aparitia efectelor toxice asupra parenchimului hepatic.

PRECAUTII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DESEURILOR, DUPA CAZ

Pentru protectia mediului, produsul nu trebuie aruncat in ape reziduale sau in resturile menajere ci in locuri special amenajate. Orice produs farmaceutic veterinar neutilizat sau deseu provenit din utilizarea unor astfel de produse trebuie eliminate in conformitate cu cerintele locale.

DATA ULTIMEI APROBARI A PROSPECTULUI

Februarie 2012.

ALTE INFORMATII

Flacoane PE-HD a 100 ml.

Este posibil sa nu fie comercializate toate dimensiunile de ambalaje.Pentru orice informatii referitoare la acest produs medicinal veterinar, va rugam sa contactati reprezentantul local al detinatorului autorizatiei de comercializare.

SC DELOS IMPEX ’96 SRL, Str. Horia, Closca si Crisan, nr. 81, Otopeni, jud. Ilfov

Tel: 0372.714.433, Fax: 0372.871.445.